Спасовдан прослављен са обе стране ријеке Дрине

Вазнесење Господње-Спасовдан, прослављен је 9. јуна 2016.г.Г. у Подрињском крају са обе стране ријеке Дрине.

Архијерејску Литургију у манастиру Рача код Бајине Баште, служио је његово Преосвештенство Епископ Жички, Господин Јустин, уз саслужење јеромонаха Германа, игумана манастира Рача, архимандрита Луке, игумана манастира Карно (код Сребренице) и свештеника епархије жичке. (http://eparhija-zicka.rs/proslavljen-spasovdan-u-manastiru-raci/)

Након Св. Литургије, резања славског колача и трпезе љубави, у поподневним часовима, прешли су на другу обалу ријеке Дрине, у Сребреницу (Дуго Поље-изнад Поточара) где је његово Преосвештенство Епископ Зворничко-тузлански, Господин Хризостом са свештенством освештао новосаграђени храм Вазнесења Господњег. Том приликом уз захвалност и похвале, посебно је истакао као пример залагања и труда (уз мнштво препрека) свештеника Александра Млађеновића, старешине Храма.

Епископ је позвао браћу Србе, посебно у Сребреници, да буду мудри и сложни, да не би поново били изманипулисани и преварени некаквим “десницама“ или “левицама“, рекавши да ће у њему увјек неодступно имати подршку и помоћ као молитвеника пред Господом.

Уз трпезу љубави, песму и радост, као и коло најмлађе сребреничке Српчади, настављено је славље у овај велики дан.