Радови на изградњи Покровског Манастира Карно

Дана 28. маја 2014. године у манастиру Покрова Пресвете Богородице код Сребренице вјерници из  Подриња и са простора цијеле Епархије, њих преко седамдесет, својим дјелом потврдили су вјеру у Бога и припадност својој Цркви.

Иако у ове тешке дане за многобројни народ у Епархији зворничко-тузланској, када је водена сила потопила и уништила многе домове и храмове, вјерници окупљени на овом богоугодном дјелу показали су колика је љубав једних са другима у овим тешким данима, што треба да радује све оне којима је вјера православна.
Тога дана извођени су радови на подизању новог манастирског конака са капелом и изливена је плоча за још један спрат конака. Изградња овога објекта почела је прошле године, а приликом манастирске славе 2013. године епископ зворничко-тузлански Хризостом осветио је темеље конака. Сада преостаје да се конак прекрије кровним покривачем и уреди унутрашњост.
Овим путем благодаримо Богу на сваком давању, изражавамо захвалност нашем Епископу на помоћи и свима онима који тога дана уградише свој труд и рад на изградњи ове светиње. Нека нам Господ буде помоћник у свим овоземаљским искушењима, а Пресвета Богородица заштита и радост.