Освећење Крста у Тршићу

На дан успомене Св. великомученика Прокопија, 21. јула 2016. године, у предвечерњим сатима, Његово Преосвештенство г. г. Хризостом, Епископ зворничко-тузлански, посјетио је село Тршић да би освештао часни крст за Храм Св. Василија Острошког који се гради у том селу.

Његовом Преосвештенству саслуживали су:  архимандрит Лука (Бабић), игуман манастира Карно, протојереј-ставрофор Видоје Лукић, архијерејски намјесник зворнички, протојереј-ставрофор Драженко Вукотић, парох локањски, протојереј-ставрофор Драгиша Томић, парох кисељачко-јасенички и протођакон Славољуб Милошевић.
Обраћајући се присутним вјерницима, Преосвећени Владика је нагласио значај овог великог и јединственог догађаја за Тршић, истичући побједоносну и спасоносну силу крста за нас хришћане, и улогу светог и  великог цара Константина који је имао визију крста, крстом побиједио противника и ослободио хришћане.
По обављеном освећењу велики број вјерника Тршића и околних села који су дошли  да молитвено учествују у овом великом догађају, били су свједоци самог подизања  и постављања крста на куполу храма, послије чега се приступило трпези љубави коју су мјештани Тршића, као добри домаћини, припремили за послужење свих присутних.  Преосвећени Владика се захвалио г. Велизару Аћимовићу из Тршића који финансира градњу храма, на његовој великој љубави према Богу и роду коју на овај начин показује. Градња храма у Тршићу отпочела је 1. септембра 2015. године трудом и залагањем г. Велизара (Саве) Аћимовића из Тршића.

http://eparhijazvornickotuzlanska.info/index.php/2013-06-17-20-33-21/eparhijske-novosti/2116-osvecenje-krsta-trsic