Најава:Освећење капеле Светог владике Николаја жичког и охридског у манастиру Карно, 3. мај 2016.

Са великом радошћу обавјештавамо нашу црквену јавност – благочестиве  и православне хришћане, како наше Епархије зворничко-тузланске тако и осталих Епархија наше Српске православне Цркве о освећењу капеле Светог владике Николаја жичког и охридског у склопу новоподигнутог конака манастира Карно у селу Карно изнад Сребренице.
Освећење овог првог храма у нашој Епархији посвећеном Светом владици Николају (Велимировићу) жичком и охридском обавиће Његово Преосвештенство г.г. Хризостом, Епископ зворничко-тузлански, и то на трећи дан Васкрса, у уторак 3. маја 2016. године са почетком у 9:30 часова.

Мало је познато нашој јавности да породица Светог владике Николаја (Велимировића) потиче са ОСАТА, заправо из ширег подручја манастира Карно, који се Богу хвала, у задње три године захваљујући оцу Луки интезивно обнавља и гради и израста у нови духовни центар не само Сребреничког краја већ и шире.
Чврсто вјерујемо да су молитве Светог владике Николаја итекако присутне на Осату и Карну и мученичком Сребреничко-скеланском крају.
Радујући се овом уистину историјском догађају позивамо вас да на трећи дан Васкрса – у васкршњи уторак, подјелимо дуплу радост, христоваскрсну и  светониколајевску, јер ћемо тог дана прославити и прву славу капеле Светог Николаја жичког и охридског.