Епископ Хризостом у првој посјети манастиру Карно код Сребенице

Други свој радни дан на новој епархији зворничко-тузланској, у уторак, 16. јула 2013.г.,  Његово преосвештенство г. Хризостом провео је у обиласку страдалног Подриња са крајњим одредиштем манастир Карно. Историја манастира Карно сеже дубоко у прошлост, чак до 13. вијека. Међутим, његова историја, улога и значај још нису научно испитани. “Ако је судити по данашњем догађају, односно посјети овом манастиру, наставља се моја досадашња ‘судбина’ да обнављам и ревитализујем  давнопорушене и заборављене срспке светиње. Ако је то божији план са мном, а очигледно јесте,  онда сам Богу благодаран што ме је благословио том привилегијом“ изјавио је владика Хризостом након повратка из манастира Карно.
Испред овог у фази обнављања манастира преосвећеног је дочекао јеромонах Лука (Бабић) са окупљеним поклоницима ове светиње, међу којима је било и неколико припадника Оружаних снага БиХ-не, трећег пука (српског), који су помогли да се просјече пут до манастира и тако успостави боља путна комуникација до Сребренице.
Преосвећени владика је први пут прошао кроз Сребреницу – прво сједиште митроплита зворничко-тузланских и најавио свој долазак у суботу, 20. јула о.г. када ће служити и парастос свим пострадалим у српском Подрињу.