Благослов Чудотворне Иконе Пресвете Богородице Тројеручице донете са Свете Горе за мајку Св.Василија Острошког и Тврдошког Чудотворца Праведну Ану – Анастасију

У 5. Недељу по Васкрсу, о Самарјанки, имали смо благослов и част да саслужујемо Игуману Високопреподобном Архимандриту Методију у Свештеној Царској Лаври манастира Хиландара са братсвом. Испунили смо и послушање- завет нашег Старца, епископа Атанасија, по чијем благослову је хиландарска братија иконосписала Чудотворну Икону Пресвете Богородице Тројеручице за мајку Св.Василија Острошког и Тврдошког Чудотворца Праведну Ану – Анастасију, чије Мошти смо унели у Храм у Мркоњићима, родној кући Светога.

Велика милост,част и дужност да смо ми ,грешни удостојени да Свету Икону Богородице Тројеручице донесемо са Свете Горе у СветоСавскоВасилијевску Херцеговину и уручимо Сестринству Метоха Петропавловског Манастира у Мркоњићима, предвођених игуманијом Павлом.

Свети Владико наш Атанасије испунисмо што си нам заповедио,чудесним Промислом Божјим ! Хвала што и на овај чудесан начин нам се јављаш и бринеш о нама,заједно са Св.Василијем Чудотворцем, његовом Светом мајком Аном – Анастасијом и свима Светима из рода нашега моли милостивог Господа да спасе душе наше !!!